Emlak Katılım
Emlak Katılım

COP31 İklim Zirvesi

Türkiye Emlak Katılım Bankası COP31’in Ana Ortağı Oldu!

Emlak Katılım, Antalya’da düzenlenecek olan COP31 İklim Zirvesi’nin ana ortağı oldu.

Türkiye’nin küresel iklim eylemine yönelik çalışmalarında kamu ve özel sektörün iş birliğini güçlendirmeyi hedefleyen zirveye, finans dünyasından da destek geliyor.

COP31 Türkiye’nin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Emlak Katılım Bankası'nın, Türkiye’nin ev sahipliğinde Antalya’da gerçekleştirilecek COP31’in (31. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı) ana ortağı olarak zirveye katılacağı duyurularak güçlü iş birliklerinin kurulması ve iklim alanındaki taahhütlerin somut adımlara dönüştürülmesi hedefi vurgulandı.

Türkiye’nin iklim diplomasisi açısından önemli uluslararası organizasyonlarından biri olarak öne çıkan Zirve kapsamında kamu ve özel sektör temsilcilerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve finans dünyasının da bir araya gelmesi hedefleniyor. Zirveyle Türkiye’nin küresel iklim eylemine yönelik kararlılığının uluslararası kamuoyuna aktarılması amaçlanıyor.

Emlak Katılım’ın COP31 ana ortakları arasında yer alması, katılım finans sektörünün iklim gündemindeki görünürlüğü açısından da önem taşıyor. Sürdürülebilirlik, çevresel sorumluluk ve iklim finansmanı başlıklarının uluslararası ölçekte ele alınacağı zirvede finans kuruluşlarının katkısı öne çıkacak.